Dak laten renoveren

Wanneer laat je je dak renoveren?

Aan alle mooie liedjes komt een eind. En hoewel een dak over het algemeen lang mee gaat, komt er toch een dag dat je het moet vervangen. Wanneer dat precies is, hangt af van de kwaliteit van de materialen en de plaatsing van jouw dak, maar evengoed van de ligging van je woning. Zo heeft de westkant van een dak meer last van storm, regen of uv-stralen dan de oostkant.

Het is belangrijk om je dakbedekking op gezette tijden te controleren op gebreken zoals losliggende pannen of beschadigingen. Volgen die mankementen elkaar steeds sneller op, of heb je te kampen met vochtproblemen of lekkages? Dan is het wellicht tijd voor een renovatie van je dak door een professional zoals Antwerpse Dakwerken.

Eén ding is zeker: hoe sneller je erbij bent, hoe beter. Want grijp je niet op tijd in, dan wordt de schade aan jouw dakbedekking groter en loop je het risico op aantasting van je dakconstructie. Een andere reden om jouw dak te renoveren is bijvoorbeeld omdat je zonnepanelen wil plaatsen en jouw huidige dak niet sterk genoeg is om dat gewicht te dragen.

Schade aan je dak ontstaat soms ook langs de binnenkant. Bijvoorbeeld door vochtproblemen die ontstaan door gebrekkige ventilatie of houtworm.

Vraag hier uw offerte of meer informatie aan

Contact

Antwerpse Dakwerken BV

  • Passendalestraat 16
  • 2600 Antwerpen (België)
03 366 32 00
info@antwerpsedakwerken.be
Maak een afspraak

Onze diensten

Soorten daken om te renoveren

Het ene dak is het andere niet. Je hebt schuine daken, platte daken en van alles daartussen. Klassieke herenhuizen, zoals er in Antwerpen en Berchem nog veel te bewonderen zijn, vergen een speciale aanpak. Vaak hebben die een bijzondere kroonlijst die naast het dak zelf de nodige aandacht vraagt. Maar dat geldt evengoed voor het dak van een appartementsgebouw of van een villa uit de jaren 60. Elk dak is uniek.

Antwerpse Dakwerken heeft een ruime keuze aan dakbedekking. Wil jij kleidakpannen, natuurleien of tegelpannen? Het kan allemaal. Elke dakpan heeft zijn eigen specifieke kenmerken en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Dankzij onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise voeren we elke renovatie professioneel en kwaliteitsvol uit. Ook die van jou.

Platte daken

Niet alleen voor authentieke hellende daken, ook voor de plaatsing of renovatie van platte daken ben je bij ons aan het juiste adres.

Meer info
Pannen daken

Onze ervaren dakwerkers plaatsen of herstellen jouw pannendak of leiendak met het vakmanschap dat daarvoor nodig is.

Meer info
Kroonlijsten

Een professioneel afgewerkte kroonlijst op maat geeft jouw klassieke herenwoning een authentieke uitstraling.

Meer info
Gevelbekleding

Onze vakmannen zorgen voor een professioneel afgewerkte én geïsoleerde gevel, met de passende finishing touch.

Meer info

Dakrenovatie: de kosten

Elk dak en elk huis is anders. Daarom is het onmogelijk om een standaardprijs te plakken op de kosten voor een dakrenovatie. Hoe groot is de schade aan je dak? Moeten we alleen de dakpannen of leien vervangen? Is er voldoende isolatie? Is ook de dakconstructie aan vervanging toe? Dat telt allemaal mee.

Kennismaking en offerte

Antwerpse Dakwerken is een familiebedrijf. Een goede relatie met onze klanten is ons lang leven. Veel van onze klanten wonen in en rond Antwerpen en komen via hun kennissen, familie of vrienden bij ons terecht. We bezorgen je graag een offerte, maar dat is geen nattevingerwerk.

Tijdens een persoonlijke afspraak luisteren we naar jouw verhaal. Welke wensen heb je voor je dak? Wat verwacht je ervan? Wat is voor jou belangrijk? Als we dat allemaal weten, informeren we je en geven we je het nodige advies. Dan maak jij keuzes en daarna krijg je van ons een offerte op jouw maat.

Dakrenovatie
Dakpan dakrenovatie

Premies en subsidies voor dakrenovatie in Vlaanderen

De Vlaamse overheid heeft premies voor renovatie en dus ook voor je dakrenovatie. Na de werken bezorgen we je de nodige attesten om de premies of subsidies aan te vragen. We helpen je graag op weg.

Vergunningen voor dakrenovatie

Antwerpse dakwerken ontzorgt je volledig. We vragen ook de nodige vergunningen voor je aan.

Dakrenovatie combineren met dakisolatie

Met een goede dakisolatie doe je jezelf een groot cadeau. Het verhoogt het comfort van je woning en je verlaagt je energiekosten. En als je dan toch je dak renoveert, gaat de isolatie in één moeite door. Zo verbeter je de EPC-waarde van je woning, waardoor je minder energiekosten betaalt en je huis meer waard is bij een verkoop.

Voorbereiding van dakrenovatie

Je hoeft zelf niets voor te bereiden voor je dakrenovatie. Het enige wat wij vragen is dat de ruimtes waar we werken goed toegankelijk zijn, en dat er geen meubels of andere spullen in de weg staan. Voor de werken zelf brengen we alles mee. De nodige machines, gereedschappen en stellingen.